Plakaten, som det tog tre år at udvikle
Det kræver rygrad (høhø) at udvikle Danmarks bedste anatomiplakat! Plakaten er eAnatomis stolthed og kaldes EA1. Den er et redskab til både studerende og fagpersoner, som ikke går på kompromis med kvaliteten.
![]() |
Udsnit fra den endelige plakat |
Idéen om at udvikle den bedste anatomiplakat på markedet opstod faktisk allerede, da eAnatomis lager blev oversvømmet i skybruddet 2011. Det gav anledning til at starte fra bunden med et helt nyt plakatprojekt: den skulle indeholde alle detaljer om bevægeapparatet, total korrekthed og dansk-latin nomenklatur. Og samtidig skulle den være pæn at se på.
Planen var først at få en tegner til at male alle musklernes udspring og insertioner på et fysisk skelet, som så skulle fungere som fotomodel til plakaten. Dog måtte vi erkende, at vi havde brug for anatomisk eksperthjælp for sikre den deltajerigdom og kvalitet, vi gerne ville.
Udviklingen gik derfor først for alvor i gang i 2013, da vi fik Nicolai, en rigtig anatomiekspert med en unik pædagogisk indsigt, på projektet. En mand, der satte en ære i at kæle for detaljen og havde helt tjek på det faglige. Han finkæmmede den danske litteratur og fik skelettet gjort klar til photoshoot. Med hjælp fra en fotograf på Frederiksberg blev skelettet fotograferet fra isse til lilletåknogle, og arbejdet med selve plakaten kunne begynde.
![]() |
Ejeren af eAnatomi, Christian Birksø, står med kraniet klar til at samle det med resten af skelettet til en photoshoot. |
![]() |
Det blev til mange ture til Frederiksberg, hvor fotograferingen foregik. |
Illustrationerne på plakaten er dog ikke direkte fotos, men håndtegnede af en illustrator ud fra de fotos, som blev taget af skelettet. Det besluttede vi, da vi erkendte, at fotografierne ikke kunne opnå samme præcision og høje detaljeniveau, som vi stræbte efter.
Lanceringen blev hen mod slutningen af 2017, hvor plakaten endelig var klar til at tryk og salg. Forinden havde vi fået diverse kloge hoveder til at kigge plakaten efter i sømmene. Bl.a. er plakaten set igennem og anbefalet af professor Jørgen Olsen, der er kursusleder på Københavns Universitet for kurset i hoved, hals, bevægeapparatet og det perifære nervesystem.
Vi er super stolte over resultatet, som kan ses herunder. Nu forsøger vi at sprede budskabet om plakaten, fordi vi selv synes, at den er blevet både pæn at se på og meget pædagogisk at bruge.
![]() |
Det færdige resultat |
Brugerinddragelse: Efter et halvt år på markedet besluttede vi at indsamle erfaringer fra dem, som bruger plakaten for at blive endnu bedre til det, vi gør. Vi spurgte derfor både vores kunder og en gruppe medicinstuderende, hvad de syntes om plakaten.
"Netop denne plakat landede utvivlsomt lige i rette tide og faldt i særdeles god jord hos min kæreste, som ellers - tilbage i februar - svedte noget over sit nybegyndte liv som fysioterapeutstuderende. I dag tager han den flittigt i brug, når der skal terpes anatomi ved skrivebordet i vores lille hjem, og ellers er den altså også bare et hyppigt samtaleemne, når vi smider os på sengen og forundres over mennesket fra yderst til inderst."
- Anna
"Ud over at være et godt redskab for fagpersonen, er plakaten ret god for patienten til at give et godt indblik i, hvad det er for nogle strukturer, muskler, tilhæftninger mm., der arbejdes med."
- Anne-Marie, fysioterapeut
"Med mange anatomiplakater har man en fornemmelse af, at de har gjort det pænt, for at det skal være illustrativt, hvor det så til gengæld ikke er anatomisk korrekt. Når man ser sådan nogle, så stoler man aldrig helt på det, der står. Det er man ikke i tvivl om her."
- Mille, medicinstuderende
Vi håber, du synes, at anatomi er ligeså sjovt, som vi gør! Hvis du tror, at plakaten kunne pynte hos dig, så kan du købe den her.
Kommentarer
Send en kommentar